KA3-Avrupa Politika Deneyimleri 2024 Yılı Teklif Çağrısı

Bu çağrı, Avrupa Komisyonu Merkezi Projeler kapsamında yer alan KA3 Politika Geliştirme ve İşbirliğine Destek altındaki 2024 yılı özel çağrısısıdır.

• Araştırmacılar, karar alıcılar ve paydaşlar arasında işbirliği sağlayan eğitim ve öğretim sistemlerinde somut olarak politikaya veya uygulamaya dönüştürülme potansiyeline sahip somut tedbirleri denemek için kısa/orta vadeli "eylem-araştırma" ve ulusötesi iş birliği projeleridir.

• Avrupa politika deneyimlemeleri, farklı ülkelerdeki politika önceliklerini ele almak için faaliyetlerin uygunluğunu, etkililiğini, potansiyel etkisini ve ölçeklendirilebilirliğini geliştirmeyi, uygulamayı ve test etmeyi içerir.

• Bu projeler, stratejik liderlik, metodolojik sağlamlık ve güçlü bir Avrupa boyutunu bir araya getirerek Avrupa düzeyinde kanıta dayalı politikayı karşılıklı öğrenme ve desteklemeyi amaçlar.

Avrupa Komisyonu ve Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından yönetilmekte olan bu çağrı çeşitli eğitim ve öğretim sektörlerini kapsamakta ve aşağıdaki konuları içermektedir:

Konu 1 – Dijital Eğitim – ERASMUS-EDU-2024-POL-EXP-DIGITAL

-Öncelik 1: BİT (Bilişim ve İletişim Teknolojileri) ile ilgili eğitim ve mesleklerde cinsiyet dengesini artırmayı amaçlayan bir eğitim çerçevesi ve politika müdahalesi oluşturma

-Öncelik 2: Dijital sağlık konusunda işe yarayan yöntemleri uygulamaya koyma

-Öncelik 3: İlk ve orta öğretimde veri okuryazarlığı stratejileri

Konu 2 – Mesleki eğitim – ERASMUS-EDU-2024-POL-EXP-VET

-Öncelik 4: Yeşil Teknolojilerde (GreenTech) Kadınlar

-Öncelik 5: Çırakların hareketliliği için yapıları ve ağları destekleme

Konu 3 – Yetişkin Eğitimi – ERASMUS-EDU-2024-POL-EXP-ADULT

-Öncelik 6: Çalışanlara yeni beceriler kazandırmak için güçleri birleştirme

-Öncelik 7: Beceriler Anlaşmasını destekleme

Konu 4 – Okul Eğitimi – ERASMUS-EDU-2024-POL-EXP-SCHOOL