Projenin Amaç ve Kapsamı


Etkinliğin amacı, mühendislik alanında üniversitelerde ve araştırma enstitülerinde görev yapan ve minimum doktora yeterlilik seviyesini geçmiş araştırmacıların bilimsel proje yazma süreçlerine, konu üzerine tecrübe sahibi eğitmenler tarafından destek sağlanmasıdır. Proje yazma eğitiminde kapsam şu şekilde olacaktır:

·         Proje başvuru süreçleri, PBS ve ARBİS modülleri ile ARDEB tarafından belirlenen akademik ulusal destek programlarının tanıtımı

·         Bir fikrin projeye dönüşmesi süreçlerinde izlenmesi gereken adımlar,

·         Literatür taraması ve projenin özgünlüğünün ortaya konması,

·         Projede araştırma konusu hipotezin belirlenmesi

·         Metodolojinin belirlenmesi ve bu araştırmanın yapılabilmesi için zaman yönetimi

·         Proje sonuçlarının ulaşacağı hedef kitlenin belirlenmesi ve sonuçlardan faydalanmalarının sağlanması

·         Karşılaşılabilecek özel durumlar ve b planları

·         Proje sonuçlarının değerlendirilmesi ve proje çıktılarının üretimi


Katılımcılara eğitimler eğitime getirdikleri proje taslakları üzerinden uygulamalı olarak verilecektir. Bunların yanı sıra olumlu ya da olumsuz sonuçlanan proje başvuruları ile ilgili örnekler bir arada sunularak, panel ya da değerlendirme süreci yaşamalarına ve deneyimsel öğrenmelerine uygun ortam sağlanabilecektir.

Teorik eğitim 2 gün, uygulamalı eğitim ise 1 gün olmak kaydı ile toplam eğitim süresi 3 gün olarak planlanmıştır. Eğitimde 16 saat teorik ve 8 saat uygulama olmak üzere toplam 24 saat ders işlenecektir.  Etkinliğin son günündeki uygulama bölümünde katılımcılardan kendi proje fikirlerini geliştirerek proje taslağı hazırlamaları istenecek ve eğitmenlerin moderatörlüğünde bu proje taslakları tartışılacaktır.