İngilizce Yazım Desteği

Proje Destek Ofisi (PDO) tarafından akademik çalışmalarınızı desteklemek amacıyla makale ve proje önerilerine yönelik proofreading (İngilizce Yazım Düzeltme Desteği) hizmeti verilmeye başlanmıştır. Sadece makale ve proje önerilerine yönelik olacak hizmetimizin koşulları aşağıda belirtilmiştir:


  • Web of Science (WoS), SSCI, SCI, AHCI indekslerinde taranan dergilere gönderilmiş olması,
  • Makalenin gönderileceği derginin Q1, Q2, Q3 listelerindeki dergiler arasında yer alması,
  • Gönderilen makalede kurum içi yazarın 1. yazar, 2. yazar ya da sorumlu yazar (corresponding author) olması beklenmektedir.


Proofreading hizmetimiz kapsamında, dil bilgisi, yazım ve tipografik hatalar, teknik terminoloji ve üslup tutarlılığı konularında düzenlemeler yapılmaktadır. Ayrıca, gereksiz tekrar ve kelimelerin çıkarılması, dil kuralları ve kelime kontrolü sağlanmakta; İngiliz İngilizcesi veya Amerikan İngilizcesine uyum sağlama ve standart dil kullanımı işlemleri gerçekleştirilmektedir.


Bu hizmetten yararlanmak isteyen yazar(lar), makalelerini ve yardımcı metinlerini “talep formu” ile birlikte pdo@btu.edu.tr adresine mail atarak gönderebilirler. Gönderilen metinler Microsoft Word Belgesi (.docx) dosya formatında olmalıdır.


Makalelerin işlem süresi yaklaşık 1 haftadır. Proofreading hizmetimizden faydalanan ve kabul alan makalelerde, yayınınızın "teşekkür" veya "acknowledgements" kısmında Proje Destek Ofisi'ne atıf yapılması beklenmektedir.


Not: Gönderilen makaleye red ya da revizyon (yazım hataları revizyonu hariç) cevabı ile geri dönüş yapılırsa aynı makale için hizmetimizden faydalanılamayacaktır.