Bu çağrıyla, daha sürdürülebilir, dayanıklı ve sağlıklı gıda sistemlerinin geliştirilmesini hedefleyen yenilikçi ve disiplinler arası iş birlikleri ile projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Çağrı, aşağıdaki temalarda yenilikçi projelere finansman sağlayacak:
Konu 1️⃣: Sürdürülebilir ve sağlıklı beslenmeyi geliştiren ev içi gıda uygulamaları — Gıda güvenliği, kültürler, beslenme ihtiyaçları ve tüketici davranışlarını kapsayan hane düzeyinde sistematik çalışmalar.
Konu 2️⃣: Çeşitli, sürdürülebilir ve döngüsel gıda işleme sistemleri — Geliştirilmiş işleme/paketleme, yan ürünler ve akışların değer kazanımı, farklı tüketici gruplarına uyarlanmış bileşenler.
Konu 3️⃣: Sürdürülebilir gıda sistemlerinde güven ve şeffaflık — Kaldıraç noktalarının belirlenmesi; araçlar, yöntemler, ölçütler, göstergeler ve kalite sinyallerinin (etiketleme vb.) değerlendirilmesi; sistem aktörleriyle birlikte oluşturulmuş daha bütüncül bir çerçeveye yönelik çalışmalar.
Son başvuru tarihi: 11 Şubat 2026
Detaylar için tıklayınız.
İlgilenen adayların, başvurularını hazırlama konusunda değerli bilgilerin sunulacağı 11 Aralık 2025 tarihinde 11:00 – 13:00 CET saatleri arasında gerçekleştirilecek olan web seminerine katılmaları tavsiye edilmektedir.
Etkinlik ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız.
