Bursa Teknik Üniversitesi Proje Destek Ofisi

Bursa Teknik Üniversitesi Proje Destek Ofisi, üniversitenin stratejik öncelikleri doğrultusunda, proje kültürünü geliştirmek ve öğretim elemanlarına proje hazırlama, sunma ve uygulama aşamalarında teknik destek vermek amacıyla Şubat 2023 tarihinde kurulmuştur. Ofis, araştırma kapasitesini artırmayı, ulusal ve uluslararası projelerinin sayısını yükseltmeyi ve bu projelerin sonuçlarını toplumun hizmetine sunmayı hedeflemektedir.

Proje Destek Ofisi, üniversite bünyesindeki öğrenci ve öğretim elemanlarını proje hazırlamaya teşvik ederken, ulusal ve uluslararası projelerde özgün değer, yaygın etki ve uygulanabilirlik konularında proje yazarlarına danışmanlık hizmetleri sunar.

Bunun yanı sıra, proje hazırlama, sunma ve uygulama süreçlerinde teknik destek sağlayarak projelerin başarıyla hayata geçirilmesine katkıda bulunur. Reddedilen projelerdeki eksik ya da hatalı bölümlerin düzeltilmesine yardımcı olarak, bu projelerin yeniden değerlendirilmesini ve başarıya ulaşmasını destekler.

Ofis, disiplinler arası araştırmaların planlanması ve yürütülmesini teşvik ederken, araştırma gruplarının oluşumuna da katkı sağlar. Öğretim elemanlarının çalışma alanları ve üniversitede önerilen veya desteklenen projeler hakkında bir veri tabanı oluşturarak, bu bilgileri ve proje çıktılarını ofisin web sayfasında yayınlar. Böylece, hem üniversite içi hem de dışı paydaşlar için erişilebilir ve şeffaf bir bilgi paylaşımı ortamı yaratılır.

Ayrıca, Proje Destek Ofisi, proje geliştirilmesi ve yönetimiyle ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapar, çok ortaklı projelerde proje ekiplerinin oluşturulmasına katkıda bulunur. Proje ortakları arasında görüşmeler ve toplantılar düzenleyerek, projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesini destekler. Bu süreçte, bilimsel toplantılar organize etmek suretiyle bilgi paylaşımını teşvik eder ve üniversitenin araştırma ekosistemini güçlendirmeye yönelik faaliyetlerde bulunur.

Bursa Teknik Üniversitesi Proje Destek Ofisi, üniversitenin bilimsel ve akademik potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için projelerin her aşamasında etkin bir rol oynar. Araştırma kapasitesini genişletmenin yanı sıra, proje odaklı gelişimi destekleyerek üretilen projelerin topluma katkı sunmasını sağlar. Ayrıca, ofisimiz, akademik makaleleriniz ve proje önerileriniz için profesyonel İngilizce proofreading hizmeti sunarak, yazılarınızın en yüksek standartlara uygun olmasına katkıda bulunur. TÜBİTAK projeleri için sanal panel hizmetimiz ve proje başvuruları hakkında sunduğumuz danışmanlık ile, projelerinizin başarı şansını artırarak üniversitenin stratejik hedeflerine ulaşmasına önemli bir destek veririz.